Mi a legfontosabb kérdés mielőtt lefoglaljuk az esküvő fotósunkat, fotózás előtt vagy van e ilyen egyáltalán, merül fel a kérdés amennyiben még most tervezitek az esküvőtöket.

Ha nem rég kezdtétek el tervezni az esküvőtök, biztosan észrevettétek, hogy amikor fotográfust kerestek, nem is olyan egyszerű a szolgáltatásokat összehasonlítani. Ahogy folytatjátok a keresést és már a potenciális fotósokkal tárgyaltok, a helyzet nem válik könnyebbé.Ugyanúgy más-más csomagokat és az árképzést találtok.Sajnos nem tudjátok megtenni, hogy egyszerűen beírjátok egy excel táblába a szolgáltatásokat és árakat. Ilyen fajta összehasonlítás nem lehetséges. A fotózás egyben művészi és luxus kategória is. Fontos, hogy értsétek mit kaptok a csomagban amit választhattok. Pár kérdést mutatok, hogy javaslatom szerint pontosan milyen kérdéseket tegyünk fel, mielőtt lefoglaljuk az esküvő fotósunkat. Ezeket szerintem fontos feltenni, ha igazán a nektek való fotóst szeretnétek kiválasztani:

1. Megtekinthetjük e a csomaghoz tartozó termékeket?

Például:

Ha  a szolgáltatáshoz album jár, akkor a tárgyalások folyamán kérjétek, hogy mutasson egy hasonló albumot a fotós, amit a csomagjába foglaltként szerepel.Egyes albumok különböző oldal típusokkal vagy fedő anyaggal vannak ellátva. Lehetséges, hogy nem teljesen ugyan azt fogjátok kiválasztani amit éppen láttok. Ez alapján viszont el tudjátok dönteni jó ötlet e kérni az albumot vagy sem. Ugyanez vonatkozik a csomagban található minden egyéb elemre, például gravírozott pen drive, nyomtatott anyag stb.

2.Létre tud hozni egyedi csomagot számunkra?

Ha nem találtok olyan csomagot ami nektek megfelel, kérjétek, hogy hozzon létre  számotokra egyedi csomag ajánlatot a fotós. Meg kell jegyezzem az egyedi ajánlat nem jelenti az alacsonyabb költségeket. Ha például több albumot szeretnétek ez extra munka a fotós számára. Vagy ha több fotográfust szeretnétek.Ezeket mind előre egyeztessétek, jelezzétek a fotósnak mik a pontos igényeitek. A legtöbb fotós képes egyedi igényeket kielégíteni és ezzel együtt egyedi árat képezni, hogy teljesítse a kívánságaitok. Természetesen minden plusz kívánságot figyelembe veszünk az ár képzésnél, ha a csomagon felüli kéréseitek vannak.

3. Ha több óra rendelkezésre állási időt szeretnénk, mikor kell azt fizetni?

Fordítsatok figyelmet arra, hogy a legtöbb csomagban rendelkezésre állási idő van meghatározva. Amennyiben a csomagban feltüntetett rendelkezésre állási időn felül plusz időt vártok el a fotóstól érdemes előre tisztázni a plusz órák költségét és fizetési határidejét. A fotósok egy része ezt előre kéri vagy azonnal az esemény után.Akad aki a fotók átadásakor kéri ezt a plusz költséget. A csomagjaim különböző rendelkezésre állási időt takarnak. Ezek egyedileg vannak rátok szabva. Az ezen felüli plusz órák költségét az esküvő után kérem, miután befejeztem az aktív részvételt.

4.Mennyi digitális filet kapunk meg és milyen méretben?

Feltételezve, hogy digitális formában kapjátok meg a fájlokat és jogot a sokszorosításra, mindig győződjetek meg róla hogy a fájlokat hogyan használhatjátok.Pontosan tudjátok meg mekkora méretben és minőségben kapjátok meg azokat, hogy nyomtatni tudjátok. Az átadott fotók száma a csomagjaimban meg van adva.A felhasználásuk korlátlan.Két minőségben, egy kisebb formátumban amit közösségi médiában használhatnak a párok és egy nagyobb, nyomtatásra alkalmas minőségben és méretben egyaránt a párok rendelkezésére bocsátom.

Csomagjaim itt láthatod: https://hidvegiszilvia.hu/eskuvo-fotozas/
Egyik esküvői slideshowmat itt találod, amennyiben még többet néznél meg iratkozz fel a youtube csatornámra: Esküvői slideshow /Polgári

Kategória: Blog

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .