Kell e és ha igen “Miért szükséges az esküvői forgatókönyvet átbeszélni a fotósotokkal?”

Valószínűleg ti hallottátok már a nem rég házasságot kötött barátaitoktól, hogy az esküvő napja egy szempillantás alatt elrepült.Több hónapos előkészületeket követően a nagy nap eseményei hihetetlen gyorsan zajlanak és épp hogy kimondtátok a boldogító igent, azt veszitek észre, hogy már a vendégektől köszöntök el, és véget ért a nagy nap.

Az előbb leírtak a pontos okai annak, hogy a professzionális fotósok elkérik előre az esküvő forgatókönyvét és időbeosztását, hogy meggyőződjenek, a megfelelő idő áll rendelkezésükre az esküvői fotóitok elkészítésére.

A fotográfus éppen olyan érintett az időtervetekben mint ti, ezért nagyon fontos átbeszélni vele az esküvői forgatókönyvet, így elkerülhetitek a nem várt meglepetéseket és ennek a fényében tud a fotósotok megbizonyosodni arról is, hogy képes a legjobb fotókat elkészíteni a részetekre amit csak lehetséges.

Íme néhány pont, amit az esküvői fotósotok figyelembe fog venni, amikor a fotózás időtervét tervezitek:

– Első kérdés szeretnétek e, hogy a fotós ott legyen az előkészületeknél és megörökítse ezen csodaszép pillanatokat is (A fotós kiválasztásánál érdemes már tudni van-e igényetek erre a szolgáltatásra.)

– Mennyi idő lesz a szertartás?

– Terveztek-e családi és/vagy a vendégekkel való fotózást a szertartás után?

– Mikor lesz pontosan a menyasszony, vőlegény fotózása? Ha aznap amikor ez esküvő, erre is kell időt szorítani a programba, és előre ki kell választani a megfelelő helyszínt.

– Be kell tervezni az időt a helyszínek közötti utazásra egyaránt.

– Bizonyosodjunk meg arról is, hogy elegendő idő áll a rendelkezésre a fotók elkészítésére ahhoz, hogy időben fogadhassa a pár vendégeket. Tapasztalatból tudom, mivel a pár az esemény központja fontos, hogy minél kevesebb időt töltsenek a vendégek nélkül.

– Számítsuk bele amikor a menyasszony megérkezik 1-1 helyszínre, a ruhája igazítására 10-15 perc időre is szüksége lehet.

– Vegyük figyelembe, hogy a naplementében készülő fotók a legszebbek, de ha ez éppen ütközik a vacsora felszolgálásával, akkor a forgatókönyvben amit előre egyeztettek a fotóssal, könnyedén a vacsorát kicsit eltolhatjátok.

A válasz a kérdésre összegezve: Miért szükséges az esküvői forgatókönyvet átbeszélni a fotósotokkal? Mert így lesz a legjobb, leggördülékenyebb a közös élmény.

Javaslom a forgatókönyvet az utolsó hetekben a fotóssal egyeztessétek le, hogy a nagy napon minden gördülékenyen és stressz mentesen menjen.

Kapcsolódó ajánlataim a következő helyen nézheted meg: https://hidvegiszilvia.hu/eskuvo-fotozas/

Egy esküvő slidesowja itt található, de még számosat láthatsz a youtube csatornámon iratkozz fel bátra: Esküvői slideshow

Kategória: Blog

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .