A megfelelő fotós kiválasztása biztosítja, hogy elégedetten nézzük meg az általa készített képeinket, jó érzéssel gondoljunk vissza a fotózásra és tudjuk a legjobb döntést hoztuk amikor felkértük a kiválasztott fotóst arra, hogy megörökítsen bennünket.

Az alábbi sorozattal próbálok segítséget nyújtani, mi alapján válasszunk fotóst.

Az első részben bemutatom azt 6 dolgot, ami alapján könnyebben választhattok fotóst, majd részenként kifejtem az adott pont miért fontos és mire kell figyelnetek.

A fotós kiválasztásakor 6 dologra kell figyelnünk:

1. stílus
2. minőség
3. személyiség
4. szolgáltatás
5. termék
6. ár

Hogy valóban elégedettek legyetek, találjatok olyan fotográfust aki illeszkedik ebből a 7 kritériumból legalább azokba ami számotokra fontos!

A stílus nem véletlenül van az első helyen, mert ez a legfontosabb kritérium! A stílus nem csak a fotós stílusát jelenti, mint klasszikus, kortárs, fotózsurnaliszta, dokumentalista, stb. hanem azt a látásmódot, amellyel olyan képeket tud készíteni ami a személy/ pár számára egyedi.

Amikor fotográfust kerestek, nézegetitek a munkájukat, azon gondolkodjatok el, milyen képet szeretnétek viszontlátni. Őszinte, természetes képekre vágytok vagy a tökéletesen beállított képek vonzanak bennetek jobban? A klasszikus formális képek vagy a szabadabb modernebb képek amik közelebb állnak hozzátok Azt szeretnétek, hogy a fotós dokumentálja az eseményeket vagy alakítsa, művészibb képekkel mutassa be egy-egy pillanatát? Vagy mind a kettőt?

Nincs rossz vagy jó út, ha pontosan tudjátok, mit szeretnétek, könnyebben tudtok fotográfust választani. A stílus másik része, hogy milyen a fotográfus egyéni stílusa. Ha megnéztek tíz fotóstól 1-1 albumot, észreveszitek melyek azok a stílusjegyek, amik a fotós egyedi látásmódjából származnak. Itt már nagyon könnyű a dolgod, mert ha megtalálod azt a stílusjegyet ami tetszik, nyert ügyed van, a stílus kipipálva. Jöhet a minőség.

A minőséggel kapcsolatos nézeteket egy másik cikkben osztom meg veletek. Amennyiben a fenti írást érdekesnek találod, kérlek, oszd meg másokkal is, és, ha van egyéni véleményed, szívesen olvassuk azt.

Itt találhatod az esküvői galériám. Csemegézz kedvedre: https://hidvegiszilvia.hu/eskuvo-fotok/

Az alábbi linken találod egyik esküvőm slideshowját. A youtube oldalamon több ilyet találsz majd, iratkozz fel bátran : Esküvő polgári szertartás

Kategória: Blog

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .