A boldogság két összeolvadó szívszerelmén alapszik,
melyet a sírig tartó összeköttetés biztosít.
– Az a lépés, mely ezen összeköttetésnek kezdetet ád –
az életnek legfontosabb lépése.
Kassay Adolf
Az esküvői előkészületek befotózása a legizgalmasabb dolog, itt van bőven lehetőség a legapróbb dolgokat is lefotózni és az esküvő előtti izgalom, készülődés, feszült várakozás sokszor magával ragadó.

A Mátyás templom pazar eleganciája magával ragadó és a várban a kreatív fotózás is rengeteg lehetőséget kínál.

Egy esküvőt fotóztam, ahol találkoztam Kittékkel és annyira megtetszett nekik a munka stílusom, hogy felkértek fotózzam le az ő esküvőjüket is.A mai napig szívem csücske a képsorozat amit róluk készült.
Sosem felejtem el amikor Hajni lefoglalt az esküvőjükre, szó szerint azt mondta: Téged akarunk!
A kreatív fotózás minden párnak ajánlom akár esküvő előtt is, de ha babonásak és nem szeretnék egymás ruháját látni, akkor az esküvő napján mindképpen jó ha készül, pár kreatív fotó. Az alábbi képek egyik mentorom, esküvő előtti, kreatív fotózásán készítettem.
Laura és Laci esküvőjének a Barabás villa adott helyet, ami maga volt a csoda. Laura később ezt írta: Szilvivel nagyon könnyű és jó volt együttműködni az esküvőnkön, és rengeteg csodaszép fotót készített rólunk! Bátran ajánlom őt, mint fotóst Mindenkinek! 😉
Vannak álom párok Genovéva és Balázs talán pont ilyen.
Van amikor segítünk egymásnak Mi fotósok és ott vagyunk egy-egy nagyobb esküvőn másod fotósként. Mert mi jófejek vagyunk:). A következő pár kép egy ilyen kooperáció eredménye.

 

Akartatok reptéren kreatív fotózást? Van akinek ez sikerül.
A részletek befotózására mindig kellő hangsúlyt fektetek.
Sosem felejtem ez az esküvőn volt életem első esküvői fotózása. Ekkor már túl voltam a 2 éves fotográfus képzésen és számtalan egyéb tanfolyamon. Ekkor éreztem meg először az esküvő lendületét, szeretetét és amúgy magányos fotózás nem olyan magányos létét hiszen párban dolgoztunk. Mindenkinek azt javaslom aki most kezdi a fotózást, másodfotóst feltétlen vigyen és először tanuljon egy mentor mellett!
Aki még nem olvasta a bemutatkozómat annak álljon ez a pár sor. Az UGEFEN tanultam amikor lehetőségem nyílt több tanár mellett is bővíteni a portfóliómat. Ez a fotózás még abból az időkből származik és azóta is szeretem, hiszen a Bazilikában esküvőt fotózni,látni is fogjátok a kíváncsi tömeget a kordon mögött.A várban elkészíteni a kreatívot és a Hilton hotelben a készülődést és vacsorát fotózni, nem mindenkinek adatik meg.
Edina és Ádám volt a legcukibb pár eddig akiket fotózhattam. Nekik 2 alkalommal sikerült részt vennem az esküvőjükön, az első a Covid alatti házasságkötés, majd a templomi és buli egy fél évvel később, amikor már a szabályok megengedték. Edinával izgatottan levezetünk és beszéltünk újabb és újabb időpontokat, de szerencsére minden sikerült és jól alakult. Edina pedig a következőket írta a fotózás után: Szilvit volt alkalmunk már egy évvel a mi nagy napunk előtt, testvérem esküvőjén megismerni személyesen. Már itt is tudtuk, hogy jó döntés volt bizalmat szavazni neki és felkérni a mi esküvőnk fotózására is. Szuper kedves, jófej és profi fotós. Gyönyörű képeket kaptunk tőle!❤️ A kreatív fotózásnál végig segített, hogy hova, hogyan álljunk, csupa remek ötlete volt. Rengeteg képet kaptunk tőle és mind nagyon szuper lett! Nagyon hálásak vagyunk neki, hogy így meg tudta örökíteni életünk legszebb napját!🥰
Edináékról készült slideshowt itt tekinthetitek meg: Házasságkötés 🥰
Regina és Endre esküvője mint egy álom, a Four Season Hotel álomszép tereiben  kezdődött a fogadás, majd a várban a házasságkötés és szintén ott a buli.
Az alábbi pár képet, sosem felejtem el egyik mentorom által készíthettem el. Ha még nem olvastátok a bemutatkozómat, több mentor mellett is tanulhattam és bizony mindenkinek, aki esküvő fotózásban gondolkodik azt javaslom mindenképpen, először csak is mentor mellett fotózzon esküvőt!
Timiék esküvője még a Covid alatt volt, amikor kötelezően meghatározták, hány ember vehet részt egy szertartáson és ők is csak szigorúan szájmaszkban.
Nincs is szebb egy napsütéses balatoni esküvőnél.
Amennyiben van kedvenc állatod érdemes azt a fotózásra is magaddal vinni.:).

 

ESKÜVŐI FOTÓK ÉS AZ EGYIK LEGLÉNYEGESEBB KÉRDÉS.
Mi a legfontosabb fotó az összes fotó közül, amit egy esküvőn készíthetünk?

Egyesek szerint például a pár első csókja. Mások azt állítják, hogy ez az a pillanat, amikor a pár először találkozik aznap. És vannak, akik azt mondják, hogy valószínűleg a “hivatalos” portré.

Persze ezeken kívül számos opciót hallottam már, de nézzük meg melyik is az a fotó ami a legfontosabb!

A válaszhoz azt hiszem, el kell gondolkodni a következő kérdésen.

“Mi az, amire szeretnénk emlékezni?” Mi lenne az? Miért pont arra? A válasz gondolom az, hogy nagyjából mindenre a legapróbb részletektől a legnagyobb pillanatokig szeretnénk emlékezni.

Ezért, hogy választ kapjunk fel kell tenni a következő kérdéseket.

De mikor akarunk emlékezni? És miért? Nyilvánvalóan akkor, ha van rá ok.
Ezért felmerül a kérdés, mi az, ami megteremti ezen az okokat, hogy vissza nézzük és újra átlapozzuk az esküvői képeket az album még egyszer és még egyszer….

Amikor valami arra int, hogy vissza nézzünk. És ez általában akkor van, amikor van egy emlék valahol abban a gyűjteményben az esküvői fotók között,  egy olyan pillanatban amit szeretné újra átélné.

Mert az a pillanat az időben már nem létezik. És a hiánya érezhető. Mert az életben semmi sem állandó és semmi sem örök. A dolgok változnak. És ez a pillanat hiányozhat most a jelenben.

Ez lehet egy fotó az esküvő napján készült szeretett gyermekről, aki most már felnőtt. Lehet ez a fotó a szülő, nagyszülő vagy szeretett rokon, aki már nem lehet velünk. Egy kedves barát, aki hiányzik. A vágy, hogy újra egy jelentős esemény legyen az életünkben, amikor mindenki, akit szeretünk velünk van és velünk ünnepel.

Éppen ezért, amit úgy véljük, hogy a legfontosabb fotó az esküvőnk napján ma más lehet, mint amit úgy érezzük, a legfontosabb fotó az esküvőnk napján holnap, és ez is  csak egy pillanatra az, amíg az élet meg nem változtatja a dolgokat körülöttünk újra és újra és újra.

Ezért nem tudjuk leszűkíteni az egyetlen legfontosabb képre a sok közül.

Összefoglalva egy nagy igazságban:

“Az élet legfőbb jellemzője az, hogy változik. Semmi nem állandó az életben, mint ahogy a természetben sem.”

Al Ghaoui Hesna

A képekből készült slideshowkat az alábbi linken tudjátok megtekinteni:

Slideshow